Aksaray'da toplu taşımada kart zorunluluğu

Aksaray Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarında hayata geçirdiği yeni uygulama ile para alışverişi sona ererek, Kart68 ile seyahat zorunlu hale geldi.

13 Nisan 2021 Salı 05:35
Aksaray'da toplu taşımada kart zorunluluğu

AKSARAY (İGFA) - Aksaray Belediyesi COVID-19 salgını sürecinde yayılımın önüne geçmek için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.  Şehir içi ulaşımda kullanılan toplu taşıma araçlarında nakit ile ödeme yapılarak yolculuk yapılmasını sonlandıran belediye, toplu taşıma araçlarında kartla seyahati zorunlu hale getirdi.

Aksaray Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarında hayata geçirdiği, yeni uygulama ile para alışverişinin önüne geçilerek sürücüler ve yolcular arasındaki teması en aza indirmeyi amaçladı.  Ücret ödemesinin yapıldığı sırada araç içerisindeki oluşan yoğunluğunda önüne geçilmiş olacak. Vatandaşların kart ile ulaşım sağlamalarını teşvik etmek ve karta ulaşımlarını kolaylaştırmak şehrin muhtelif yerlerinde kurulacak standlarda kartlar ücretsiz olarak dağıtılacak.

Toplu taşıma araçlarında yapılacak yeni uygulamanın bir diğer kazanımı da kartların kişiselleştirilerek HES kodu ile eşleştirilmesi olacak. Kullanıcılar toplu taşımada kullanacakları kartları ile HES kodlarını www.kart68.com internet sitesinden online olarak eşleştirecek.

İGF

Son Güncelleme: 13.04.2021 06:59
Anahtar Kelimeler:
Kart68Toplu TaşımaAksaray
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.